Ultima lecție de limbă română din acest an, desfășurată la Centrul Educațional de pe lângă biserica ortodoxă „Sfântul Gheorghe” din or. Schio

Copiii care frecventează Centrul Educațional de pe lângă biserica ortodoxă „Sfântul Gheorghe” din or. Schio, regiunea Vicenza, Italia, au participat la un eveniment frumos prilejuit Zilei Internaționale a Copilului, cât și încheierii cursului de limbă română din acest an de studii.

Elevii au prezentat părinților un recital de poezii, au cântat și au citit povești în limba română, demonstrându-și cunoștințele acumulate.

La finalul anului de studii, Liuba Streșină, profesoară și fondatoare a Centrului Educațional din or. Schio, a transmis un mesaj de mulțumire tuturor celor care au crezut în proiectul său de suflet prin intermediul căruia a reușit să semene în inimile discipolilor săi acel mic grăunte de dragoste față de limba română și tradițiile noastre. 

„Limba română se învață și la distanțe mari de casă, în felul dat ținem legătura spirituală cu țara noastră de baștină și construim poduri de legături dintre generații, transmițând copiilor noștri ceea ce avem mai scump. A fost o experiență nouă pentru noi toți, doar prin muncă și străduință am reușit să ajungem aici. Le mulțumesc mult părinților și elevilor mei care au crezut în acest proiect și, nu în ultimul rând, un mare mulțumesc Biroului relații cu diaspora și  ANTEM pentru suportul didactic oferit cu titlul gratuit”, a afirmat Liuba Streșină.

Menționăm că, Biroul relații cu diaspora (BRD) și Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) a oferit  manualul „Învățăm limba română împreună. Primii Pași. Manual pentru copiii din diasporă. Nivelului A1”.