Evenimentul cu genericul „Port IE cu mândrie”, organizat de către moldovenii din Cantabria

Asociația moldovenilor „Din Inima Diasporei Unite” a reunit amatorii de folclor din Cantabria (Spania) la cea de-a III-a ediție a galei „Port IE cu mândrie”, organizată pe 18 iunie, în cadrul complexului de agrement Albergue Los Nuberos.

Peste 100 de cetățeni din diasporă au îmbrăcat cea mai de preț haină din garderobă - IA și au defilat, alături de familie, pe un podium improvizat, fiind întâmpinați cu pâine și sare.

„Avem rădăcini ce nu pot fi tăiate și nici uitate. Avem o cultură fără de care am pierde valorile umane ce ne-au fost transmise de la strămoși. Ceea ce facem astăzi este educația copiilor noștri, e respectul lor față de noi, față de țara noastră, față de părinții noștri. Dacă nu le vom inculca aceste valori, fiind adulți nu vor reuși să se regăsească în nici o nație. Poporul nostru peste tot este stimat, apreciat și iubit, rămâne doar noi să o facem: să ne iubim pe noi înșine” – a afirmat la deschiderea galei, Ludmila Gaber Stratan, președinta asociației „Din Inima Diasporei Unite”.

Oaspeții au savurat recitalurile de muzică și dans ale artiștilor și ansamblurilor locale și au avut ocazia să se înscrie la două concursuri, care au premiat cele mai delicioase plăcinte și cea mai reușită compoziție de fructe. De asemenea, au avut ocazia să achiziționeze afine ecologice cultivate de basarabeanca Andriana Caraman și bomboanele artizanale produse de familia Romanov atât în Republica Moldova, cât și în Spania. Invitați ai evenimentului au fost membrii asociației Centro Cultural Balada (Provincia Asturias), care au prezentat o suită de dansuri.

Gala „Port Ie cu mândrie” este primul eveniment organizat de asociația „Din Inima Diasporei Unite” fiind desfășurat în anul 2021, de Duminica Mare.

Mai multe fotografii de la eveniment puteți găsi pe pagina asociației: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.300998925609478&type=3

Fotografii: Sergiu Pădurean