Impactul desfășurării Proiectului DEH „Teatrul copilăriei”, discutat de către echipa BRD cu actrița Victoria Roșca

Regizoarea, actrița și directoarea „Teatrului Popular”, Victoria Roșca, a revenit din Austria cu cele mai frumoase și plăcute impresii, pe care a dorit neapărat să le împărtășească și cu echipa Biroului relații cu diaspora (BRD), după ce a prezentat copiilor din diasporă specacolul în limba română „Ursul păcălit de vulpe”. Precizăm că piesa de teatru a fost jucată de către actorii de la Teatrul Popular, la începutul lunii iunie, în orașele Klagenfurt și Viena.
 
„A fost o experineță de neuitat și clipe minunate petrecute alături de conaționalii noștri. Am văzut lume dornică de tot ceea ce înseamnă artă teatrală, am fost încânați de primirea călduroasă, emoțiile transmise și de reacția publicului, iar zâmbetele inocente ale copiilor ne-au dat aripi, motivându-ne să facem lucruri frumoase în continuare”, a menționat Victoria Roșca. Totodată, actrița a venit și cu un mesaj de mulțumire către BRD din partea „Teatrului Popular”, pentru încrederea și suportul financiar oferit prin intermediul Programului de granturi tematice „Diaspora Engagement Hub” (DEH), în cadrul proiectului „Teatrul copilăriei”.
 
La rândul său, șefa BRD, Nadejda Zubco, a apreciat modul exemplar în care a fost organizat evenimentul, menționând că susținerea și desfășurarea evenimentelor culturale în diasporă este unul dintre obiectivele cheie ale Biroului, iar astfel de activități vor avea continuitate, pentru a menține legătura dintre Republica Moldova și cetățenii noștri stabiliți peste hotare și a promova valorile cultural-lingvistice. În această ordine de idei, Nadejda Zubco a exprimat mulțumiri trupei de actori pentru felul în care au prezentat spectacolul, adaptat după o versiune modernă și, de asemena, dnei Lilia Ipati pentru inițiativa de desfășurare a evenimentului în Austria.
 
Spre finalul discuțiilor, Victoria Roșca a oferit în dar echipei BRD, cea mai recentă carte pe care a scos-o de sub tipar, întitulată „Fata din pădure” – o lucrare despre viața și copilăria autoarei.