Evenimentul „Progresul Republicii Moldova în implementarea recomandărilor Comisiei Europene” organizat în Austria cu implicarea diasporei

La data de 24 noiembrie, a avut loc cu succes evenimentul intitulat „Progresul Republicii Moldova în implementarea recomandărilor Comisiei Europene”.

Scopul acestui eveniment a fost de a evidenția progresele remarcabile ale Republicii Moldova în implementarea recomandărilor Comisiei Europene începând cu iunie 2022 și până în prezent. Au fost subliniate rezultatele și progresele în domenii esențiale precum democrația, buna guvernare, convergența politicilor cu Uniunea Europeană și dezvoltarea durabilă.

Evenimentul a reprezentat o platformă de dialog și interacțiune pentru reprezentanți ai instituțiilor publice austriece, diplomați europeni, organizații internaționale și agenții de dezvoltare, alături de reprezentanți ai instituțiilor publice din Republica Moldova, societatea civilă și membrii diasporei noastre.

Unul dintre subiectele cheie de discuție a fost îmbunătățirea relațiilor dintre Republica Moldova și partenerii noștri austrieci și internaționali cu prezență în Republica Austria. Am subliniat importanța angajamentului colectiv și a sprijinului reciproc în parcursul nostru către integrarea europeană.

Apreciem profund sprijinul valoros al diasporei în promovarea colaborării și a sprijinului reciproc, ceea ce consolidează aspirațiile noastre de integrare în UE și creează o bază solidă pentru evoluțiile viitoare în acest domeniu.

Evenimentul a fost organizat cu dăruire și implicare de către Moldova4EU Diaspora Task Force (Asociația Innovating Governance Austria), cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Austria și Republica Slovacă, Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Expert-Grup, Centrului de Resurse Juridice din Moldova și Biroului relațiilor cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat.

Mulțumim tuturor celor implicați pentru susținere și pentru contribuția voastră la consolidarea drumului nostru către un viitor european!