Centrul Cultural "Dacia" marchează 35 de ani de promovare a tradițiilor și culturii moldovenești în Letonia

La data de 25 noiembrie curent, Centrul de cultură moldo-leton „Dacia” a sărbătorit cei 35 ani de activitate dedicată promovării tradițiilor și culturii moldovenești în Letonia. De-a lungul timpului, Centrul „Dacia” a devenit un  ambasador cultural al Republicii Moldova, valorificând frumusețea și diversitatea tradițiilor noastre.

Aniversarea a fost marcată printr-un eveniment festiv desfășurat la Riga, unde publicul a avut ocazia de a se bucura de autenticitatea și splendoarea patrimoniului cultural autohton. Cei peste 200 de spectatori au admirat creații tradiționale atât ale colectivului de cântec și dans „Doina”, cât și ale diverselor ansambluri artistice de copii și maturi din Letonia. Oaspeții au savurat din cântece, dansuri, dar și din bucate tradiționale moldovenești. Un moment deosebit al serii a fost participarea invitaților la un dans popular moldovenesc, indiferent de vârstă sau apartenență etnică, aceștia s-a unit într-o horă de zile mari. 

Aniversarea a fost o oportunitate de a celebra tradițiile comune și de a consolida legăturile culturale dintre Republica Moldova și Letonia.

Cu această ocazie, Biroul relații cu diaspora aduce sincere felicitări centrului cultural „Dacia” și Președintelui acestuia, Gheorghe Tofan. Totodată, echipa BRD își exprimă recunoștința pentru efortul depus de conaționalii care continuă să fie o punte culturală între Republica Moldova și Letonia, prin organizarea și desfășurarea evenimentelor de amploare, în cadrul cărora prezintă autenticitatea și măiestria neamului nostru, în această țară europeană.