Biroul relații cu diaspora contribuie la implementarea ideilor de succes ale diasporei în cadrul Programului Diaspora Engagement Hub

Un nou proiect a fost lansat în cadrul Programului de granturi tematice Diaspora Engagement Hub (DEH). Este vorba despre „Programul de ghidare profesională MentorMe JobAccelerator 3.0”, care presupune continuarea primului curs online specializat în consilierea și orientarea în carieră a tinerilor în vederea inserției în câmpul muncii din Republica Moldova. Inițiativa proiectului aparține reprezentantei diasporei, Dana Muntean, fondatoarea platformei de mentorat global „MentorMe”.

Evenimentul de inaugurare a cursului a avut loc pe data de 14 iunie, în format online și a întrunit reprezentanți ai platformei „MentorMe”, Biroului relații cu diaspora (BRD), traineri, mentori, persoane interesate.

În mesajul de salut, șefa adjunctă a BRD, Violina Donu, a menționat că proiectul a fost selectat pentru finanțare pentru că a întrunit condițiile de eligibilitate, remarcându-se față de celelalte proiecte prin activitățile propuse care contribuie la  valorificarea potențialului uman, social și economic al diasporei, dar și la facilitarea transferului în Republica Moldova a cunoștințelor, experiențelor, bunelor practici cu caracter inovator ale cetățenilor noștri stabiliți peste hotare. „Ne-a cucerit experiența și portofoliul bogat al platformei „MentorMe” de implementare a proiectelor similare, iar proiectul respectiv și-a dovedit sustenabilitatea, ideea acestuia corespunzând unei practici internaționale replicabile”, a adăugat Violina Donu.

Reprezentanții „MentorMe” au menționat, la rândul lor, despre importanța implementării proiectului, remarcând că au reușit în timp să acumuleze cele mai bune resurse și practici atât în Moldova, cât și peste hotare. Totodată, aceștia au vorbit despre activitățile planificate care urmează a fi desfășurate în acest an, în cadrul proiectului. Astfel, la cursul online vor fi selectați 120 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18-29 de ani, proveniți din medii dezavantajate, care vor participa la diverse worshopuri și vor fi formați de către o echipă de specialiști, mentori originari din Moldova cu experiență internațională, iar la final, beneficiarii vor obține un instrument complex care va facilita calea de la intenția de angajare până la promovarea într-o nouă funcție.

Precizăm că proiectul „JobAccelerator 3.0” se desfășoară cu suportul Programului DEH, subprogramul „Proiecte inovative ale diasporei”, finanțat din bugetul de stat, prin intermediul Biroului relații cu diaspora.

Evenimentul de lansare poate fi urmărit aici:

https://www.facebook.com/MentorMD/videos/242082655188880