Tineri din diaspora, implicați acasă prin intermediul programului Diaspora Engagement Hub.

În satul Badicul-Moldovenesc, din raionul Cahul au fost finalizate lucrările proiectului ,,O minte sănătoasă într-un corp sănătos”. Zona de odihnă de tip „exterior fitness” a fost dotată cu aparate multifuncționale profesionale pentru antrenamente sportive.

 

Spațiul adiacent a fost completat cu un teren de voley de nisip. Aceste utilități sunt la dispoziția tuturor membrilor comunității. Aici, atât copiii, cît și maturii pot desfășura activități sportive pentru a-și păstra și îmbunătăți starea de sănătate.

 

Activitățile sunt parte a  Programului guvernamental de granturi „Diaspora Engagement Hub” (DEH), sub-programul ,,Destinat tinerilor din diasporă,, iar ideea și inițiativa îi aparțin Steluței Mazilu, concetățeanca noastră din Canada, care este cu gândul acasă.

 

Proiectul în cauză a fost realizat în colaborare cu administrația gimnaziului și a autorităților publice din localitate, cu suportul și  implicarea a 50 de voluntari, care au contribuit la lucrările de instalare a aparatelor, la amenajarea terenului și la plantarea arbuștilor.

 

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul financiar al proiectului „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării” în faza a II-a, implementat de către Cancelaria de Stat, prin intermediul Biroului relații cu diaspora și finanțat de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.