Guvernul Republicii Moldova lansează campania națională „Hai acasă de Crăciun”

Stimați conaționali,

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași grăbiți, iar atmosfera acestora deja domină în țările și orașele în care sunteți stabiliți.

Pregătirile pentru evenimentele care vor avea loc cu acest prilej sunt la ordinea zilei și asta pentru că veți organiza tradiționalele spectacole cu colinde și urături, păstrând și promovând tradițiile neamului, la mii de km distanță.

În această ordine de idei, vă informăm că Guvernul Republicii Moldova a lansat campania națională „Hai acasă de Crăciun".

Cu această ocazie, primăriile și comunitățile se vor implica organizând activități festive în localități, așa precum târguri, expoziții de artizanat, sau ateliere interactive pentru a promova tradițiile noastre.

Totodată, Ministerul Culturii va organiza concerte și spectacole pentru copii în casele de cultură din întreaga țară 

Astfel, vă încurajăm pe fiecare dintre dvs. și pe toți membrii diasporei să împărtășiți prin fotografii și videoclipuri modul în care ați petrecut aceste sărbători magice, în țările gazdă. Materialele ilustrative pot fi expediate la adresa de email acasadecraciun@gov.md.

În cazul în care unii dintre dvs. veți onora îndemnul campaniei „Hai acasă de Crăciun" și veți reveni la baștină, vă rugăm să ne anunțați la adresa de email brd@gov.md,  pentru a identifica o posibilitate de a ne revedea la Biroul relații cu diaspora pentru a face o totalizare a activităților și a trasa planuri de viitor.