Присоединяйтесь к каналу eMoldovaTa в Телеграмме

Возможности волонтерства

Corpul European de Solidaritate este o inițiativă a Uniunii Europene care le oferă tinerilor șansa de a face voluntariat sau de a se implica în proiecte în propria țară sau în străinătate pentru a ajuta comunități și oameni din toată Europa. 
Corpul European de Solidaritate înlocuiește Programul Serviciul European de Voluntariat. Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova este o organizație acreditată ce deține sigiliul calității, având dreptul de a primi tineri voluntari din țările participante la Corpul European de Solidaritate. 
Link: https://chamber.md/corpul-european-de-solidaritate/

Ministerul Finanțelor a fost certificat și a obținut statutul de instituție gazdă a activității de voluntariat în anul 2017
Conform Hotărârii Guvernului nr.158/2012 cu privire la implementarea Legii voluntariatului nr.121/2010, prin Ordinul Ministerului Finanțelor nr.131-p din 14 martie 2017 a fost elaborat și aprobat Regulamentul privind organizarea și funcționarea activității de voluntariat în cadrul Ministerului Finanțelor. Instituția este deschisă pentru implicarea voluntarilor în domeniile sale de activitate. Aptitudinile și experiența dobândită în activitatea de voluntariat, precum şi timpul alocat sunt recunoscute prin documente oficiale eliberate de instituţia gazdă, conform legislaţiei în vigoare. 
Pentru mai multe detalii în domeniul activității de voluntariat poate fi accesată rubrica Cariere/Voluntariat pe pagina oficială a Ministerului Finanțelor: 
https://mf.gov.md/ro/voluntariat