Unul din cei mai activi tineri din Europa, Doru Curoșu, în vizită la Biroul relații cu diaspora

Tânărul care a încântat cu prezența sa publicul revistei Forbes, făcând parte  din cei mai activi tineri din Europa și fiind primul moldovean promovat de către publicația menționată, Doru Curoșu a vizitat Biroul relații cu diaspora.  Cu o experiență de lucru de peste 10 ani în domeniul voluntariatului și al educației non formale, atât în cadrul companiilor din Republica Moldova, dar și din România și Belgia, expert în resurse umane, trainer și antreprenor, Doru Curoșu a lansat compania Camelot, pentru a fi util societății din țara de origine.

Dincolo de toate, tânărul a fost implicat pentru doi ani consecutiv, în implementarea proiectului „Job accelerator”, desfășurat de către asociația „MentorMe”, în cadrul Programului de granturi tematice „Diaspora Engagement Hub”, oferind suport și ghidând tinerii în  carieră.

Prilejul pentru care Doru Curoșu a venit zilele acestea la BRD este dorința de a conecta specialiști din diaspora cu instituții din Republica Moldova. Iar identificarea unui mecanism clar și eficient ar facilita acest proces și ar atrage oameni valoroși, deschiși spre  colaborare și schimb de experiență.

Nadejda Zubco, șefa Biroului relații cu diaspora, s-a referit la acțiunile întreprinse de Birou în acest scop, dar și despre rețeaua deja existentă a diasporei înalt calificate, care se extinde cu noi nume de experți, originari din Republica Moldova, stabiliți peste hotare.

Totodată, Nadejda Zubco a făcut o prezentare succintă a activității BRD, referindu-se la programele și oportunitățile pentru cetățenii Republicii Moldova din întreaga lume, ce au drept scop importul de experiență, pe de o parte, iar pe de altă parte, acestea creează punți de legătură dintre diasporă și țara în care s-au născut.

Spre finele dialogului, șefa BRD, i-a mulțumit lui Doru Curoșu pentru vizită și inițiativa lansată, asigurându-l de faptul că echipa în fruntea căreia se află este deschisă și receptivă, ceea ce este un element important în inițierea și continuitatea acțiunilor valoroase.