Echipa Biroului relații cu diaspora a organizat o ședință de lucru cu reprezentanți ai Societății Moldo-Române din cadrul Colegiului Europei în Bruges

Stabilirea de noi contacte și comunicarea cu cetățenii Republicii Moldova de peste hotare sunt printre prioritățile Biroului relații cu diaspora (BRD). Un dialog productiv a avut loc în după-amiaza zilei de ieri între echipa BRD și un grup de tineri studioși, reprezentanți ai Societății Moldo-Române din cadrul Colegiului Europei în Bruges, Belgia.

Subiectul discuției l-a constituit evenimentul care urmează să se producă în luna aprilie la „College of Europe”, unde studenții originari din Republica Moldova intenționează să prezinte elemente din cultura țării, precum și unele produse autohtone, întregii comunități universitare formată din 350 studenți, reprezentanți a peste 49 de naționalități. În acest scop, participanții la ședința de lucru au solicitat suportul BRD.

Nadejda Zubco, șefa Biroului relații cu diaspora le-a mulțumit interlocutorilor pentru implicare și pentru interesul manifestat față de crearea imaginii Republicii Moldova în exterior. În aceiași ordine de idei, Nadejda Zubco și-a exprimat deschiderea de a contribui cu unele materiale promoționale, dar și de a-i pune în contact pe tinerii participanți la ședință cu lideri de asociații din Belgia.

Totodată, șefa BRD a încurajat reprezentanții Societății Moldo-Române din cadrul Colegiului Europei în Bruges să aplice la Programul de granturi tematice „Diaspora Engagement Hub”, subprogramul destinat tinerilor din diasporă, iar pentru realizarea de noi conexiuni, a schimbului de experiența și idei, le-a sugerat acestora să adere la Liga Studenților Originari din Republica Moldova.